Tournée Végétale
Terug naar het overzicht

De basis van een gezonde voeding

Je goed voelen, begint bij een gezonde voeding. En de basis voor een evenwichtige voeding schuilt in dit eenvoudige rekensommetje...

De basis van een gezonde voeding

Je goed voelen, begint bij een gezonde voeding. En de basis voor een evenwichtige voeding schuilt in dit eenvoudige rekensommetje:

1/3 DIERLIJK

Als je je dagmenu opbouwt uit minstens 2/3 plantaardige voeding, maak je meteen een stap in de goede richting. En dat kan heel eenvoudig: combineer bij elke maaltijd 2/3 plantaardige voedingsmiddelen met 1/3 vlees, vis, eieren of zuivel. Je kan natuurlijk ook kiezen om volledig plantaardig te eten. De mogelijkheden zijn eindeloos, want plantaardig is veel meer dan groenten en fruit alleen. Granen, peulvruchten, noten, zaden, plantaardige alternatieven voor zuivel en vlees... Duik eens in je (koel)kast en mix & match naar jouw persoonlijke smaak. Vlieg in je dag met een verrassend lekker en evenwichtig ontbijt!

PLANTAARDIG = GOED VOOR JOU

Streef je naar een gezond, evenwichtig en meer plantaardig menu? Dan mogen sojavoeding en andere plantaardige voeding op basis van noten, zaden en granen zéker niet ontbreken in je boodschappentas en op de ontbijttafel. We sommen graag de positieve eigenschappen van plantaardige voeding voor je op:

  • de meeste van deze producten bevatten weinig verzadigde maar veel onverzadigde vetten
  • ze bevatten calcium, vitamine D, vitamine B2 en vitamine B12
  • de meeste plantaardige alternatieven voor zuivel zijn lager in suikers dan de marktreferenties binnen dezelfde zuivelcategorie
  • sojaproducten zijn een bron van hoogwaardige eiwitten

PLANTAARDIG = GOED VOOR DE PLANEET

Met een meer plantaardige voeding doe je ook de planeet een plezier. Als dat je geen extra goed gevoel geeft…