Tournée Végétale
Terug naar het overzicht

4 tips om meer plantaardig te eten

De nieuwe voedingsdriehoek pleit voor een meer plantaardig voedingspatroon. Plantaardige voeding zit in de lift. Kiezen voor plantaardige voeding is immers een gezonde en duurzame keuze.

4 tips om meer plantaardig te eten

De nieuwe voedingsdriehoek pleit voor een meer plantaardig voedingspatroon. Plantaardige voeding zit in de lift. Kiezen voor plantaardige voeding is immers een gezonde en duurzame keuze. Dit werd onlangs ook bevestigd door het Vlaams Instituut Gezond Leven met de herziening van de voedingsdriehoek. En deze staat letterlijk op zijn kop, met focus op meer plantaardige voeding als onderdeel van elke maaltijd, duurzame voedingskeuzes en variatie in de voeding.En daar zijn wij bij Alpro heel blij om. Al meer dan 35 jaar is Alpro de pionier in plantaardige voeding. We moedigen mensen aan om elke dag opnieuw te kiezen voor meer plantaardige voedingsmiddelen, producten die bijdragen aan hun welzijn en vol eerbied voor de planeet gemaakt zijn. Wat wij maken, is 100% plantaardig: gezond en duurzaam, én lekker! Maar hoe integreer je meer plantaardig in je dagelijkse voedingspatroon? Alpro geeft je vier handige tips.

KIES VOOR MEER VARIATIE

Meer plantaardig eten is eenvoudig : kies voor meer voeding afkomstig van planten. Probeer makkelijke groentenrecepten zoals bijvoorbeeld een eenpansgerecht. Voeg noten toe aan je salades voor een knapperige toets en kies ’s ochtends voor een ontbijt met heerlijke volkorenproducten. Geen inspiratie? Op www.alpro.com/recepten vind je talrijke recepten die je helpen om op eenvoudige wijze meer plantaardig in je dagelijkse gerechten te integreren.

KIES VOOR SEIZOENSGROENTEN: LEKKER EN DUURZAAM

Door bewust te kiezen voor seizoensgroenten, eet je gezonder en kies je voor meer smaak én voor het milieu. Groenten zijn in ‘hun’ seizoen altijd het lekkerst omdat ze worden geoogst in de beste weeromstandigheden. Elke groente kan in België gedurende een paar maanden geoogst worden. Koop je ingevoerde groenten uit andere landen, dan brengt dat een gigantische milieubelasting mee zich mee. Ontdek in dit magazine, onze heerlijke recepten met wortel, rode biet en prei. Stuk voor stuk typische lentegroenten die nu op hun lekkerst zijn.

KIES VOOR MEER KLEUR EN SMAAK

Probeer af en toe iets nieuws. Hoe meer keuze, hoe meer kanten je uit kunt. Een brede waaier aan groenten geeft je gerechten bovendien meer kleur en smaak. Elke kleur gaat ook gepaard met bepaalde vitaminen en mineralen. Hoe meer kleur op je bord, hoe meer vitaminen en mineralen je dus opneemt. Inspiratie nodig? Op www.alpro.com kan je op de receptenpagina op trefwoord zoeken om inspirerende ideeën per groente op te doen.

KIES VOOR ALPRO : 100% PLANTAARDIG!

Het Alpro-gamma is 100% plantaardig en je kan er alle richtingen mee uit in de keuken. De Alpro Drinks vormen de ideale basis voor talrijke gerechten, van een smeuïge aardappelpuree tot verrassende pannenkoeken. Met Alpro Cuisine geef je elk gerecht een romige twist. Ook de plantaardige alternatieven voor yoghurt bieden ontzettend veel mogelijkheden in de keuken. Heerlijk in een smoothie of als dressing op je salade. Makkelijk toch?