Tournée Végétale
Terug naar het overzicht

Zonnige rijstpudding

Lekker rijstdessert met frisse citroen, knapperige nootjes en Alpro Rijstdrink

4 porties 15 min

Ingrediënten

  • 1l Alpro Rijstdrink
  • 180 g witte rijst
  • 60 g pecan- en pistachenootjes (gehakt)
  • 4 el agavesiroop
  • 3 tot 4 draadjes saffraan
  • Citroenschil van een halve citroen
Zonnige rijstpudding

Bereiding

  1. Week de saffraandraadjes in 4 eetlepels Alpro Rijstdrink. Breng de rest van de Alpro Rijstdrink aan het koken en voeg de rijst toe.
  2. Voeg de agavesiroop, citroenschil en het Rijstdrink-safraanmengsel toe. Laat koken tot de rijst zacht is, terwijl je af en toe roert.
  3. Voeg de gehakte nootjes toe (hou er wat apart als decoratie). Laat de rijst 5 minuten afkoelen.
  4. Werk af met de achtergehouden nootjes en een beetje agavesiroop naar smaak.